Shoya

28. ledna 2010 v 20:36 | Hikari-chaaan X3 |  *Japonsko
Japonská sójová omáčka nebo-li "shoya", je tradičně rozdělena do pěti hlavních kategorií, které se odlišují v jejich přísadách a metodě výroby. Japonské sójové omáčky zahrnují pšenici jako primární přísadu. Toto inklinuje k rozmanitosti a lehce sladší chuťi než-li je čínská sójová omáčka.

"Koikuchi" - vznikla v oblasti Kanto, jeho použití nakonec rozšířilo do celého Japonska.

"Usuikuchi" - je nejvíce populární v oblasti Kansai. Je poněkud slanější a světlejší barvy než "koikichi".

"Tamari" - se produkuje v oblasti Chubu. Obsahuje velmi malé množství pšenice. Díky tomu je její barva tmavá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa


Komentáře

1 ^o^ Airi Tsukiko ♥ ^o^ Airi Tsukiko ♥ | E-mail | Web | 28. ledna 2010 v 20:43 | Reagovat

Konnichiwa!!!
máš úžasnej blog....
nechtěla by si spřátelit?

Anime 4ever

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama